У МЗС України відреагували на чергові заяви рф про «брудну бомбу»

Читать на русском
Твердження росії про те, що Україна отримала радіологічні матеріали для провокації, є фейком, заявили в МЗС.
скрін з відео

Україна суворо дотримується політики нерозповсюдження ядерної зброї. Тому всі заяви росії про «провокацію з використання радіоактивних речовин» з боку Києва – це фейки.

Про це заявив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у своєму Twitter у середу, 1 березня.

«Брудна бомба» роспропаганди: навіщо рф хоче звинуватити Україну у використанні зброї масового ураженняПро те, чому росія гарячково намагається звинуватити Україну в спробі застосування зброї масового ураження, брудної бомби – в матеріалі Слово і діло

«Твердження росії про те, що Україна отримала радіологічні матеріали для «провокації», є фейком. Україна суворо віддана нормам нерозповсюдження ядерної зброї. Не ведіться на підручник російської пропаганди. Росіяни часто звинувачують інших у тому, що планують самі», – написав він.

Нагадаємо, кремль вкотре звинувачує Україну у підготовці провокацій із «використанням небезпечних радіоактивних матеріалів». Зокрема, таку заяву зробила спікер МЗС рф Марія Захарова.

У жовтні 2022 року російський міністр оборони Сергій Шойгу звинуватив Україну в тому, що вона нібито має намір застосувати «брудну бомбу».

Україна, щоб спростувати звинувачення росії, запросила з інспекцією МАГАТЕ.

Інспектори МАГАТЕ не виявили ознак незаявленої ядерної діяльності в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: