В Україні готують до запуску цифрову систему реабілітації – МОЗ

Читать на русском
Відповідна інновація дозволить зберігати дані про здоров'я пацієнтів в єдиному місці - електронній медичній картці.

В Україні запроваджують цифрову систему реабілітації, яка стартує вже в травні цього року. Відповідна інновація дозволить зберігати дані про здоров'я пацієнтів в єдиному місці - електронній медичній картці.

Про це Міністерство охорони здоров’я повідомляє на Урядовому порталі.

Заступниця міністра охорони здоров'я з цифрового розвитку Марія Карчевич заявила, що це дозволить уникнути необхідності носити з собою медичні документи пацієнтів, які переходять до інших медичних закладів. Усі необхідні дані будуть зберігатися в електронній медичній картці, що значно спростить процес реабілітації та зменшить час на оформлення документів.

ПТСР та загострення хронічних хвороб: як війна вплине на здоров'я українцівЧерез війну українці зіткнуться з ментальним виснаженням, посттравматичними стресовими розладами. Крім того, частіше зустрічатимуться серцево-судинні та онкологічні захворювання.

Як зазначається, на першому етапі цифровізації до системи долучаться лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти та ерготерапевти, які внесуть всю необхідну медичну інформацію про реабілітаційні втручання, результати обстежень та інші дані до Електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, що 95% державних послуг в Україні переведуть в електронний формат.

Раніше стало відомо, скільки лікарень в Україні зруйновано внаслідок війни.

Також нагадаємо, що в Україні з 1 серпня купити антибіотики в аптеках можна буде лише за рецептом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: