Новий штам COVID-19: у МОЗ повідомили, чи є він в Україні

Читать на русском
Новий штам коронавірусу XBB.1.5 виявили у 29 країнах. У МОЗ повідомили, чи дійшов він до України.
Фото Слово і діло

Новий штам коронавірусу XBB.1.5 виявили у 29 країнах, але в Україні викликаних ним випадків захворювання поки не зареєстровано.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у вівторок, 10 січня.

ПТСР та загострення хронічних хвороб: як війна вплине на здоров'я українцівЧерез війну українці зіткнуться з ментальним виснаженням, посттравматичними стресовими розладами. Крім того, частіше зустрічатимуться серцево-судинні та онкологічні захворювання.

«У ВООЗ повідомили, що новий штам коронавірусу XBB.1.5 вже виявили у 29 країнах. Проводяться лабораторні та епідеміологічні дослідження, щоб дізнатися, наскільки XBB.1.5 є більш серйозним, ніж інші циркулюючі підтипи. Поки що недостатньо доступної інформації для оцінки будь-яких змін щодо тяжкості інфекції, пов'язаної з цим підтипом», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ розповіли, що штам ХВВ.1.5 вперше виявлено у США у жовтні 2022 року. За оцінкою американського Центру з контролю та профілактики захворювань, він уже посідає друге місце після оригінального підтипу Омікрон, або 40% усіх підтверджених випадків інфікування коронавірусом у США.

Станом на початок січня нового штаму ХВВ.1.5 в Україні не виявлено, додали у міністерстві та нагадали про вакцинацію.

Нагадаємо, влітку в Україні виявили новий різновид штаму «Омікрон». У грудні продовжили карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: