Колишньому першому заступнику голови МОЗ повідомили про підозру

Читать на русском
За версією слідства, підозрюваний ухвалив неправомірне рішення про державну реєстрацію за спрощеною процедурою зарубіжного препарату, який фактично є БАДом і потребує додаткових досліджень.
gp.gov.ua

Колишнього першого заступника міністра охорони здоров'я підозрюють у порушенні встановленого порядку державної реєстрації лікарських засобів.

Про це повідомляють СБУ та київська прокуратура.

Прізвище підозрюваного не називається, але зазначено, що уряд звільнив його минулого тижня: вочевидь, йдеться про Олександра Комаріду.

За даними слідства, колишній заступник міністра порушив встановлений законом порядок державної реєстрації лікарського засобу для лікування застуди та грипу, який також широко використовувався для терапії COVID-19.

«Незважаючи на наявність висновку уповноваженого державного органу – ДЕЦ МОЗ України про відсутність підстав для державної реєстрації вказаного препарату, експосадовець підписав рішення, яким рекомендував здійснити його державну реєстрацію. Внаслідок дій підозрюваного лікарський препарат був безпідставно внесений до Державного реєстру лікарських засобів України відповідним наказом МОЗ України», – розповіли у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили схему присвоєння 74 млн гривень через програму медичних гарантій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: