У МОЗ розповіли про епідситуацію з COVID та штам «Кракен»

Читать на русском
В Україні спостерігається невелике зростання захворюваності на коронавірус. Проте ситуація контрольована.
Фото Слово і діло

В Україні спостерігається невелике зростання захворюваності на коронавірус. Проте ситуація контрольована. Новий штам «Кракен» поки що не призводить до складних наслідків перебігу хвороби.

Про це в ефірі телемарафону 26 січня повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Спалах COVID-19 у Китаї: поточна ситуація з коронавірусом та прогнози на майбутнєУ Китаї найбільший спалах коронавірусу у світі. Що до цього призвело і яка ситуація із захворюваністю – на інфографіці.

«Ми зафіксували перший випадок, ми маємо підтвердження цього штаму коронавірусу. Якщо ми говоримо взагалі про епідситуацію з коронавірусної хвороби, то з перших днів 2023-го року, не суттєве, але все ж таки зростання кількості випадків, які реєструються, і в цілому за результатами тестування, і стосовно тих, хто госпіталізується до лікарень. Ситуацію вважаємо стабільною, тому що в середньому на ліжках у закладах здоров'я перебуває 3500-4000 пацієнтів. Госпіталізація нових не перевищує ту кількість, яка виписується із закладів охорони здоров'я», – повідомив Ляшко.

Глава МОЗ додав, що новий штам «Кракен», який підтвердили в Україні, призводить до більш інтенсивного інфікування, але поки що не спостерігаються складніші наслідки перебігу хвороби. Особливо у вакцинованих людей.

Нагадаємо, цього тижня в одній із областей виявили штам коронавірусу «Кракен».

Ляшко прогнозував, коли в Україні може бути нова хвиля коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: