Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі – Гуменюк

Читать на русском
За даними Сил оборони півдня України, ворог посилено готується до нової атаки та намагається знайти слабкі місця в українському ППО.

Російські окупанти нарощують кількість ракетоносіїв у Чорному морі та активізують повітряну розвідку.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

У ЗСУ пояснили, чому росія не завдавала по Україні ракетних ударів у роковини вторгненняУ ЗСУ заявили, що росія, ймовірно, не мала можливості завдати масованого ракетного удару по Україні на роковини вторгнення.

За даними ЗСУ, загроза ракетного удару територією України залишається високою. Ворог посилено готується до нової атаки та намагається знайти слабкі місця в українському ППО.

«Ворог вишуковує нову тактику. Це очевидно і ми ретельно спостерігаємо за цим процесом. Ми бачимо, що вони намагаються виявити нашу ППО, тому що вона не дозволяє завдавати ударів із тією результативністю, яку вони хотіли бачити від масованих ракетних атак. З цією метою ворог активно використовує розвідувальні дрони та повітряні кулі», – зазначила Гуменюк.

Спікер Сил оборони півдня додала, що зараз на бойовому чергуванні в чорноморській акваторії перебувають два ракетоносія з 8 ракетами «Калібр».

«Зараз ми бачимо збільшення корабельного угруповання у Чорному морі. Зокрема, це 13 одиниць на даному етапі і два підводні ракетоносії з вісьмома «Калібрами» напоготові», – повідомила Гуменюк.

Нагадаємо, що ще 26 лютого всі ракетоносії рф перебували в пунктах базування. Тоді Гуменюк зазначила, що це може бути обманний маневр, щоб приспати пильність ЗСУ.

Раніше керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім закликав українців не ігнорувати повітряну тривогу найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: