У ЗСУ пояснили, чому росія не завдавала по Україні ракетних ударів у роковини вторгнення

Читать на русском
У ЗСУ заявили, що росія, ймовірно, не мала можливості завдати масованого ракетного удару по Україні на роковини вторгнення.
Укрінформ

Росія не стала завдавати масованого ракетного удару по Україні у роковини повномасштабного вторгнення, оскільки «не могла собі цього дозволити», виходячи з кількості ракет, що залишилася.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

«Питання у тому, що вони можуть собі дозволити у цей період випустити по Україні. Ми знаємо, скільки у них ракетоносіїв є у Чорному морі – немало кораблів, які можуть запускати крилаті ракети. Сумарний залп, здається, понад 40 ракет. Жодного разу така кількість «Калібрів» не вилітала з кораблів у Чорному морі. Йшлося про 10-15 «Калібрів» плюс-мінус. Більшість ракет летіли з носіїв повітряного базування, з Ту-95», – сказав Ігнат.

Тому, додав він, зміна тактики застосування ракет і «Шахедів», ймовірно, пов'язана з їхньою наявністю і з тим, що вони можуть дозволити собі зараз.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов у свою чергу говорив, що росія планує завдати по Україні 23-24 лютого «невеликого ракетного удару».

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: