У ГУР пояснили, навіщо росіяни накопичують авіацію біля кордону з Україною

Читать на русском
Рф накопичила певну кількість штурмової авіації біля українського кордону, щоб задіяти її на напрямках, де намагається вести наступ. Углиб України ці літаки не залітатимуть.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Росіяни накопичили певну кількість штурмової авіації біля кордонів з Україною. Ймовірно, вона буде задіяна на найважливіших напрямках, де противник намагається вести наступ.

Про це РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

«Вони там не досягли жодного стратегічного успіху, 95% сухопутних військ рф так чи інакше бере участь в агресії проти України, у них нема чим і кому воювати. Тому росіяни вирішили збільшити свій наступальний потенціал застосуванням авіації», – пояснив Черняк.

Росія навряд чи розширить участь авіації у війні – британська розвідкаРосія ще має велику кількість літаків, однак навряд чи вона вирішить різко розширити повітряну кампанію, через великі втрати.

При цьому він додав, що українська система протиповітряної оборони з кожним днем посилюється, і літаки буде збивати ще простіше, ніж ракети або дрони.

У Повітряних силах ЗСУ також наголосили, що побоюватися масованих бомбардувань авіацією не варто. Як зазначив Юрій Ігнат, здійснювати такі авіанальоти, як у Сирії, агресор не зумів рік тому й тим більше не зможе зараз.

«Вони можуть почати більш активно застосовувати фронтову авіацію, але там теж чимало людей із ПЗРК, збільшення кількості літальних апаратів посене за собою і збільшення втрат. Вони можуть наростити інтенсивність на лінії фронту – якщо буде активно йти піхота, то буде потрібна більша авіаційна підтримка. А вглиб України вони навряд чи залітатимуть – російська авіація буде просто знищена», – сказав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах ЗСУ говорили, що на аеродромах у Криму, росії та Білорусі знаходиться близько 700 літальних апаратів.

У ЗСУ також запевняли, що росія не буде масово застосовувати авіацію і посилати на Київ «сотні літаків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: