Стало відомо, скільки авіації рф знаходиться в Криму, Білорусі та росії

Читать на русском
На майже 40 аеродромах зараз понад 700 літальних апаратів загалом - тактична авіація, вертольоти, ударні, військово-транспортні.
Фото: wikipedia.org

Кількість російської авіації, стягнутої з початку вторгнення в Україну на аеродроми в Криму, Білорусі та росії, за рік не змінилася - 700 літальних апаратів.

Про це заявив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат на брифінгу в Media Center Ukraine 20 лютого.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

«Щодо інформації про скупчення авіації – «стара історія». Не можна говорити, що це довкола України, але безпосередньо на аеродромах, які вона використовує в агресії проти України. Вже неодноразово говорили, що це близько 40 аеродромів, у тому числі в Криму, на окупованій території в Криму, Білорусі та росії. Ці аеродроми приймають різні типи авіації, яка використовується в атаках проти України», – наголосив Ігнат.

За його словами, кількість авіації, яку росія нагромадила з початку агресії, зберігається і зараз.

Це понад 700 літальних апаратів загалом – тактична авіація, гелікоптери, ударні, військово-транспортні.

Ігнат додав, що українські військові вже збили 299 літаків і до 300 наближається кількість збитих вертольотів. Водночас росіяни можуть поповнювати втрачені борти, підтягуючи техніку із середини країни.

«Підтягнути авіацію до кордону неможливо, тому що для авіації потрібні аеродроми», – уточнив Ігнат.

Нагадаємо, розвідка писала про те, що росія сховала свою авіацію від ударів ЗСУ і зараз навряд чи розширить участь авіації у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: