Росія навряд чи розширить участь авіації у війні – британська розвідка

Читать на русском
Росія ще має велику кількість літаків, однак навряд чи вона вирішить різко розширити повітряну кампанію, через великі втрати.
Укрінформ

Росія ще має велику кількість літаків, однак навряд чи вона вирішить різко розширити повітряну кампанію, через великі втрати.

Про це повідомляє британська розвідка.

Військово-космічні сили росії продовжують розгортати таку ж кількість літаків для підтримки операції в Україні, як і протягом багатьох місяців. Та за останній тиждень кількість вильотів зросла.

«Повітряна активність на сьогодні приблизно відповідає середньодобовому показнику, який спостерігається з літа 2022 року», – йдеться в повідомленні.

Загалом авіація окупантів продовжує значно відставати у війні, стримана високою загрозою з боку української ППО та розосередженим базуванням через загрозу ударів по російських аеродромах. Ворожі бойові літаки діють майже виключно над контрольованою росією територією, що не дозволяє їм ефективно виконувати свою ключову ударну роль.

Наразі у рф зберігається майже неушкоджений флот із приблизно 1500 військових літаків. Однак британські розвідники вважають малоймовірним, що окупанти зараз готуються до різкого розширення повітряної кампанії, оскільки за поточних обставин на полі бою вони, ймовірно, зазнають невиправданих втрат.

Нагадаємо, Сили оборони України за добу відбили атаки росіян у районах понад 15 населених пунктів. Зокрема, біля Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області, Федорівки, Бахмута, Диліївки, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Пречистівки та Новосілки на Донеччині.

Втрати російської армії з початку широкомасштабного вторгнення сягнули 140 тисяч 460 військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: