Чи можна розраховувати на субсидію при боргах за газ – пояснення ПФУ

Читать на русском
При призначенні субсидій важливим аспектом є і відсутність боргів за комунальні послуги. Якщо сума заборгованостей перевищує 680 грн, субсидію можуть не призначити.

Деякі українці можуть отримати відмову у призначенні субсидії. Це може статися,зокрема, і через борги за комунальні послуги.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

«Житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн)», – йдеться у повідомленні.

Але оформити субсидію за наявності заборгованості все ж можна – у разі відсутності лічильників газу та у зв'язку з приведенням обсягів використаного природного газу споживачами до стандартних умов.

Наявність заборгованості не враховуватимуть для людей, які до війни отримували субсидію й відповідно до постанови Кабміну, на опалювальний сезон її перепризначили автоматично.

Раніше суд пояснив, чи законно під час війни відключати комунальні послуги за борги.

Також стало відомо, чи можна розраховувати на призначення субсидії при покупці житла у 2023 році.

Також повідомлялося, що в Україні борги за комунальні послуги перевищили 70 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: