В Україні змінилася система житлових субсидій: відомі нові правила

Читать на русском
Громадянам, які вже отримують житлову субсидію, не потрібно звертатися до органів соціального захисту населення чи органів ПФУ.
Субсидії 2022Слово і діло

Пенсійний фонд України вже перерахував субсидії на суму 635 млн гривень за вересень після того, як в Україні з 1 жовтня стартував перший етап передачі функцій призначення та виплат житлових субсидій від органів соціального захисту до ПФУ.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

У прес-службі зазначили, що громадянам, які вже отримують житлову субсидію, не потрібно звертатися до органів соціального захисту населення чи органів ПФУ. Вони і надалі отримуватимуть призначену їм житлову субсидію обраним способом: на банківський рахунок або через поштове відділення.

Бюджет повномасштабної війни: які основні показники закладено на 2023 рік і на що держава витрачатиме грошіБюджет на 2023 рік – розібралися, які основні показники на наступний рік заклав Кабмін, що буде з інфляцією та курсом долара, а також на що планують витрачати кошти в умовах повномасштабної війни.

«Крім того, у жовтні для них буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон, без необхідності звернень», - наголосили у відомстві.

Як повідомляється, громадяни можуть звернутися за призначенням житлової субсидії будь-коли, в тому числі протягом опалювального сезону. У разі звернення протягом двох місяців з початку опалювального сезону, вона призначається з початку такого сезону.

За інформацією відомства, для призначення житлової субсидії потрібно подати заяву та декларацію за встановленими формами одним із наступних способів:

  • поштою до органу соціального захисту населення за місцем проживання - до 30 листопада 2022 року;
  • особистим візитом до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг;
  • в електронній формі через Портал «Дія»;
  • поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України, в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України - з 1 грудня 2022 року.

При цьому, до Пенсійного фонду України з питання призначення житлової субсидії можна звертатися з 1 грудня 2022 року в будь-який сервісний центр ПФУ, незалежно від місця проживання. Наприклад, громадяни, які проживають в Донецькій чи Київській області, зможуть звернутися за її призначенням у Сумах чи Львові.

Нагадаємо, що в Україні з жовтня розмір мінімальної заробітної плати зріс на 200 гривень. Це перше та єдине підвищення у поточному та наступному році.

Раніше «Слово і діло» повідомляло на інфографіці, які зміни в оформленні та виплаті житлових субсидій чекають на українців.

Зазначимо, українці, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, автоматично отримають їх і цього року.

Нагадаємо, у матеріалі «Слово і діло» можна прочитати, як в Україні готуються до опалювального сезону за умов війни.

З 1 липня в Україні зріс прожитковий мінімум. Ми писали, як у зв'язку із цим змінився розмір соціальних виплат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: