В Україні борги за комунальні послуги перевищили 70 мільярдів гривень

Читать на русском
Пальму першості в списку боргів за комунальні послуги міцно утримують борги за постачання і розподіл природного газу
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Українці станом на початок 2022 року заборгували за комунальні послуги величезну суму в 72,7 мільярда гривень. Все це - комунальні борги, які накопичувалися місяцями, роками, а іноді та десятиліттями.

Про це повідомляє платформа з відкритими даними Опендатабот.

Українцям доведеться вносити абонплату за комунальні послуги – експертКомунальники нараховуватимуть її незалежно від сезону - так, за опалення доведеться вносити абонплату і влітку

Пальму першості в списку боргів за комунальні послуги міцно утримують борги за постачання і розподіл природного газу - 29,2 млрд грн, що становить 40% від загальної суми боргу. Слідом за ними йдуть борги за постачання теплової енергії та гарячої води - 23,3 мільярда гривень, що становить 32% загального боргу. Третє місце у боргів за поставку і розподіл електричної енергії — 6,9 мільярда гривень (9,5% від загальної суми).

Є борги й по інших комунальних послугах:

  • 6,4 мільярда гривень за централізоване водопостачання та водовідведення (8,8%);
  • 5,6 мільярда гривень за управління багатоквартирним будинком (7,7%);
  • 1,3 мільярда гривень за надання послуг з вивезення побутових відходів (1,8%).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українці винні за комунальні послуги десятки мільярдів гривень. У когось не вистачає грошей, когось не влаштовують послуги. Але держава налаштувалася на боротьбу з боржниками - аж до того, що за борги можуть відняти квартиру.

Також раніше ми писали, що найголовніша причина неповної оплати комунальних послуг українцями встановлена. З'ясувалося, що повністю і в строк оплачувати комунальні послуги українцям заважає нестача грошей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: