У Варшаві тисячі людей вийшли на акцію протесту під посольство рф

Читать на русском
24 лютого ввечері у Варшаві, у першу річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну, декілька тисяч людей зібралися під посольством рф.

У п’ятницю, 24 лютого, у першу річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну, у столиці Польщі декілька тисяч людей вийшли на протестну акцію. Її влаштували під посольством росії.

Про це повідомляє Укрінформ.

У повідомленні говориться, що в руках людей помічені прапори України, Польщі, біло-червоно-білі прапори незалежної Білорусі, плакати з іменами загиблих у війні, а також численні плакати, присвячені боротьбі з російською агресією.

Мета акції – нагадати світові, що війна, яку росія розв’язала на території України, насправді триває не 365 днів, а вже вісім років і 365 днів, підкреслила лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко.

Також вона подякувала усім полякам за підтримку України.

«Росіяни думали завоювати Україну за три дні, а пройшов вже рік. Україна була, Україна є, Україна буде завдяки Збройним силам України, завдяки сміливості українського народу та допомоги наших друзів», – підкреслила Панченко.

Також повідомляється, що польський публіцист, ініціатор збору коштів на польський Байрактар для України Славомір Сєраковський під час акції повідомив, що кошти, які вдалося зібрати в Польщі, розподілять на декілька проєктів в інтересах ЗСУ. Зокрема, буде створено сучасний мобільний навчальний центр в Україні, в якому навчатимуться 600 українських військовослужбовців.

Після вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих у цій війні учасники акції колоною вирушили до польського парламенту повз Президентський палац «Бельведер» і Раду міністрів Польщі, аби подякувати польським законодавцям та урядовцям за підтримку України у війні з російським агресором.

Раніше ми повідомляли, як відреагували світові лідери на річницю вторгнення росії в Україну.

Також президент Польщі Анджей Дуда заявив, що поляки підтримуватимуть українців до останнього дня їхньої боротьби.

Раніше стало відомо, що більше половини поляків підтримує Україну у війні проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: