Байден та Санду зустрілися у Варшаві: що відомо

Читать на русском
Президент Молдови Майя Санду у Варшаві зустрілася із президентом США Джо Байденом та запросила його відвідати Кишинів.
facebook.com/maia.sandu

Президент Молдови Майя Санду у Варшаві зустрілася із президентом США Джо Байденом і запросила його відвідати Кишинів.

Про це вона повідомила у Facebook.

Приїзд Байдена в Україну 20 лютого: що відомо і що це означає для УкраїниЧому Байден приїхав в Україну, що означає його візит для України та що він повинен був продемонструвати українцям і росії – в матеріалі Слово і діло

Президент Молдови подякувала американському народу за допомогу в подоланні енергетичної кризи і попросила президента США збільшити підтримку республіки у зв'язку зі складною економічною ситуацією.

«Ми вдячні американському народу за допомогу за останній рік для подолання енергетичної кризи. Це дозволило надати компенсації малозабезпеченим громадянам, щоб вони краще справлялися із зростанням цін на енергоносії. Ми продовжуємо покладатися на підтримку американського уряду в наших зусиллях щодо диверсифікації джерел енергії та зміцнення енергетичної безпеки», – написала Санду.

Вона також повідомила, що запросила Байдена до Кишинева.

У свою чергу, Білий дім також повідомив про зустріч Байдена з президентом Молдови. Згідно з повідомленням пресслужби, Байден підтвердив тверду підтримку США суверенітету та територіальної цілісності Молдови.

Він запевнив, що «Сполучені Штати продовжуватимуть допомагати Молдові зміцнювати її політичну та економічну стійкість, включаючи її програму демократичних реформ та енергетичну безпеку».

Нагадаємо, в середині лютого Санду заявила про плани росії здійснити держпереворот у Молдові. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував цю інформацію.

21 лютого Байден відвідав Київ та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: