Варшава відмовилася від святкувань Нового року через війну в Україні

Читать на русском
Влада Варшави вирішила скасувати святкові заходи на честь Нового року. Це пов'язано із війною в Україні.
Ілюстративне фотоФото – NurPhoto

Варшава відмовилася проводити новорічні святкові заходи через війну в Україні.

Про це повідомляє Tvn24.pl.

Речниця мерії Варшави Моніка Беут заявила, що скасування святкувань стало вже «традицією», адже раніше цьому заважала пандемія коронавірусу. Крім того, це пов’язано і з фінансовою ситуацією.

У дусі воєнного часу: в яких обласних центрах все ж таки встановили новорічну ялинкуНоворічну ялинку встановили у Києві, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Івано-Франківську, Кропивницькому, Львові, Миколаєві та Харкові.

«Цього року ми нічого не пропонуємо варшавянам на Новий рік. На жаль, це вже така традиція, адже під час пандемії новорічна ніч не відбулася. У нас енергетична криза, тому наші скорочення витрат передусім стосуються розваг. Зараз ми не можемо собі дозволити такі витрати, тому й змушені новорічну ніч проводити самостійно», – підкреслила вона.

Також Бет додала, що проведення новорічних заходів вважають недоречним поки в Україні триває війна. Вона закликала містян не використовувати петарди та феєрверки у новорічну ніч, особливо там, де є українські діти. Наразі у Варшаві перебувають 100 тисяч українців.

Нагадаємо, кількість біженців з України в Польщі зараз становить 950 тисяч осіб, а всього громадян України в Польщі – близько 2,3 мільйонів.

Сейм Польщі ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: