Ми повинні дати України все необхідне для перемоги – Столтенберг

Читать на русском
Війна в Україні показує, що безпека — це не регіональне питання. Воно глобальне. Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг під час Мюнхенської безпекової конференції.

Країни Заходу мають зробити висновки через агресію росії проти України та не повинні визначати свою політику, орієнтуючись лише на економічні інтереси.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час Мюнхенської безпекової конференції.

«Ми можемо бути шоковані жорстокістю війни Росії проти України, але ми не маємо бути здивованими. Це – частина моделі російської агресії останніх років», – підкреслив генсек.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Він розповів, що, отримавши детальні дані розвідки про плани Москви щодо вторгнення задовго до його початку, Захід намагався закликати росію до дипломатії. Але попри це путін вирішив атакувати.

Столтенберг підкреслив, що світ має виокремити важливі уроки з війни в Україні. Зокрема, усвідомити важливість підтримки України та збільшення допомоги для неї.

«Путін не планує миру, він планує ще більше війни. Нових наступів. І немає жодних ознак того, що він змінив свої амбіції. Він мобілізує сотні тисяч військових, підкорюючи економіку країни військовим планам, і зв’язується з авторитарними режимами, як у Північної Кореї, для отримання ще більшої кількості зброї. Тож ми повинні дати України все те, що їй необхідно для перемоги», – наголосив посадовець.

Столтенберг зазначив, що побоювання викликати ескалацію допомогою Україні зрозумілі, але значно більшою небезпекою є перемога росії у війні.

«Перемога путіна у Україні стане знаком для нього та інших авторитарних лідерів, що вони можуть використовувати силу, щоб отримати те, чого бажають. Це зробить світ небезпечнішим і вразливішим. Тож підтримка України – це не лише моральне рішення, а і наша власна безпека», – наголосив Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, генсек НАТО Столтенберг закликав протистояти авторитарним силам.

Також Єнс Столтенберг заявив, що ймовірність ескалації війни росії проти України продовжує зростати.

Крім того, генсек ООН заявив, що не бачить закінчення війни в Україні найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: