Навчання українських танкістів у Польщі триватиме більше місяця – Дуда

Читать на русском
Президент Польщі повідомив, що навчання українських танкістів з управління Leopard 2 триватиме трохи більше місяця. Така підготовка допоможе ЗСУ освоїти всі функції цих танків.

Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що навчання українських танкістів з управління танками Leopard 2 триватиме трохи більше місяця.

Таку заяву польський лідер зробив під час відвідування полігону у Свентошуві, де проводиться навчання, передає Polskie Radio.

Україна отримає німецькі Leopard 1 та Leopard 2: порівняння танківУкраїна отримає німецькі танки Leopard 1 та Leopard 2. На інфографіці – порівняння двох машин.

Дуда наголосив, що українські військові відпрацьовують усі дії, пов'язані з танком Leopard, у тому числі навчаються обслуговувати та ремонтувати бойові машини.

«Ці навчання, які триватимуть трохи більше місяця, допоможуть українським солдатам освоїти всі функції цих танків, у тому числі ремонт, а також командну взаємодію аж до великих танкових підрозділів. Таким чином вони проходять повний курс навчання, щоб потім повернутися в Україну», – сказав польський президент.

Дуда також висловив сподівання, що танки Leopard, передані Польщею, вже незабаром будуть використовуватись проти агресора.

Нагадаємо, окрім навчання українських танкістів, у Польщі також заявили про наміри щомісяця здійснювати військову підготовку двох батальйонів Збройних сил України.

Раніше Дуда запропонував країнам НАТО розробити та підписати документ, у якому було б прописано конкретні гарантії безпеки для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: