Процедуру вступу України до ЄС потрібно змінити – прем'єр Польщі

Читать на русском
Зміна процедури є логічною з огляду на те, що європейська архітектура в принципі потребує реформи, переконаний Моравецький.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтримав зміну процедури вступу до Європейського Союзу для України. Він наголосив, що Євросоюз має зрозуміти важливість подій, які відбуваються, і змінити ставлення до процедури власного розширення.

Про це він заявив на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє «Європейська правда».

Моравецький вважає переконаний, що ЄС має зрозуміти важливість поточних подій та змінити ставлення до процедури розширення Євросоюзу для швидкого вступу України до нього.

При цьому він наголосив, що український народ зараз захищає всю Європу ціною життя українців.

Вступ до Євросоюзу: як Україна виконує рекомендаціїЯк Україна виконує сім вимог, необхідних для членства у Європейському Союзі, – на інфографіці.

«Ми не можемо протидіяти тому, що відбувається в Україні через звичний або майже звичний процес вступу (України до ЄС). Тому ми вартопочати думати інакше, нестандартно», – пояснив Моравецький.

Також прем'єр-міністр Польщі підкреслив, що зміна процедури є логічною з огляду на те, що європейська архітектура у будь-якому випадку потребує реформи.

«Якщо говорити про те, чи підтримую я відхід від звичних правил, моя відповідь – так, тому що ми зараз перед очима відбуваються екстраординарні події», – наголосив політик.

Нагадаємо, 18 лютого прем`єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна готова в рамках коаліції надати Україні винищувачі Міг-29.

Також він запевнив, що Польща продовжить допомагати Україні 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: