Скільки років Україна погашатиме кредити ЄС: у Мінфіні назвали терміни

Читать на русском
Україна отримає 35 років для погашення кредитів, які надає Європейський Союз. Відсотки допоможуть виплатити партнери.

Україна отримає 35 років для погашення кредитів, які надає Європейський Союз. Відсотки допоможуть виплатити партнери.

Про це в ефірі телемарафону 22 лютого повідомила заступник Міністра фінансів України Ольга Зикова.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

За її словами, розподіл того, як потім віддавати кредити, «абсолютно рівномірний».

«Партнери розуміють, що ми працюємо не лише над принципом передбачуваності та ритмічності надходження коштів, а й над тим, що ми маємо працювати на принципі достатності сил української сторони над відновленням країни після перемоги у війні. Тому, скажімо, сторона ЄС надає такі умови, що термін погашення кредиту становить 35 років, а відсотки замість України покриватимуть наші європейські партнери. Це є одним із прикладів того, як партнери з розумінням ставляться до бргового навантаження нашої країни», – зазначила Зикова.

Вона нагадала, що цього року Україна очікує на надходження як грантових коштів, так і кредитних, і працює над тим, щоб мати схоже співвідношення, як минулого року.

«Зараз ми маємо підтверджений комітмент у розмірі близько 10 млрд доларів, який надаватиметься Україні протягом цього року саме у грантовій формі», – уточнила заступник глави Мінфіну.

Нагадаємо, 2 лютого Євросоюз надав Україні сьомий пакет допомоги.

МВФ може надати Україні багаторічний пакет допомоги розміром до 16 млрд. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: