МВФ схвалив нову моніторингову програму для України – подробиці

Читать на русском
Основні заходи програми зосередженні на мобілізації доходів, а також відновлення внутрішнього боргового ринку.
Українська правда

Виконавча рада МВФ схвалила Моніторингову програму із залученням ради директорів (МПЗР) для України, яка сприятиме стабілізації макроекономічної політики в країні, а також залученню нової донорської підтримки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні оприлюдненому на сайті Фонду.

«Чотиримісячна програма МПЗР, яка була схвалена керівництвом МВФ, покликана допомогти Україні підтримувати стабільність, а також каталізувати донорське фінансування в умовах дуже великих потреб у платіжному балансі та надзвичайно високих ризиків», - зазначається в повідомленні.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

При цьому, основні заходи програми зосередженні на мобілізації доходів, а також відновлення внутрішнього боргового ринку. Крім того, передбачена підготовка стратегії фінансового сектору, підвищення прозорості й управління.

Як відомо, хоча програма не передбачає виділення нових траншів, вона сприятиме залученню фінансування від інших міжнародних донорів у 2023 році.

Раніше ми повідомляли, що 23 листопада на рівні експертів Україна та МВФ домовилися про запуск нової Моніторингової програми із залученням Ради директорів.

Нагадаємо, що 10 жовтня Бельгія перерахувала Україні через МВФ майже 5 млн євро.

Також зазначимо, що Україна очікує надходження наступного траншу макрофінансової допомоги Євросоюзу в листопаді, а також у грудні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: