У МВФ назвали три головні ризики для світової економіки

Читать на русском
Глава МВФ перерахувала три головні виклики для світової економіки – війна в Україні, зростання вартості життя та високі відсоткові ставки.
Ілюстративне фотоtyzhden.ua

Повномасштабне вторгнення рф в Україну, подорожчання життя та високі відсоткові ставки є серйозними викликами для світової економіки.

Про це на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заявила голова Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, повідомляє Reuters.

За її словами, поки війна в Україні триває, вона має руйнівний вплив на довіру споживачів та бізнесу.

«Номер два – кризова інфляція вартості життя, яка була спричинена безліччю факторів. І це третій фактор – високі відсоткові ставки. Вони неминуче сприятимуть уповільненню світової економіки», – наголосила глава МВФ.

Вона також зазначила, що світ має розумно адаптуватися до більшої безпеки постачання. У ситуації, що склалася, важливо зберегти становище на тому рівні, на якому вдасться зробити світову економіку стійкішою, а не втягнути світ у таке становище, в якому всі стануть біднішими і менш захищеними.

Нагадаємо, у Міжнародному валютному фонді прогнозували, що 2023 рік буде для світової економіки значно важчим, ніж минулий.

У жовтні МВФ знизив прогноз розвитку світової економіки на 2023 рік до 2,7%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: