Словаччина пояснила ситуацію із затримкою німецької техніки для України

Читать на русском
У Словаччині заявили, що не несуть відповідальності за затримку на кордоні німецького озброєння, яке направляється в Україну.
pixabay

У Словаччині заявили, що не несуть відповідальності за затримку на кордоні німецького озброєння, яке направляється в Україну, оскільки проблеми були спричинені німецьким підрядником.

Про це повідомляє TERAZ, з посиланням на очільника міністерства оборони Словаччини Ярослава Надя.

Як він заявив, його країна виконала всі свої зобов'язання, що випливають з меморандуму про ремонт озброєнь, підписаного з Німеччиною. Він визнав існування певних проблем, але сказав, що вони були спричинені німецьким підрядником.

«Ми повідомили про це німецьку сторону. Міністерство оборони Німеччини та офіс канцлера вжили адекватних заходів. Ситуація зрушила з мертвої точки, і я більше не бачу в цьому проблеми. У мене немає інформації про те, що якась техніка стояла б на кордоні тижнями», - сказав міністр.

Ще одна країна ЄС готова відправити танки Leopard 2 в Україну наступного місяцяЩе кілька країн запропонували передати сучасні танки в Україну, хоча не всі підтвердили, яку саме кількість вони планують надіслати.

Згідно з його словами, проблеми з високою сумою митних зборів, про які писали німецькі ЗМІ, вдалося вирішити дуже швидко.

«Проблеми були зовсім інші. Вони будуть вирішені після того, як німецька компанія, яка за це відповідає, виконає своє завдання», - додав він, зазначивши, що не передбачає жодних подальших проблем.

Нагадаємо, що у четвер, 16 лютого, парламент Словаччини визнав російський режим терористичним, а рф державою-спонсором тероризму.

Також Нідерланди разом із партнерами нададуть Україні близько 100 танків Leopard.

Раніше у Німеччині назвали кількість українських військових, яких планують навчити до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: