Нова військова допомога США включає далекобійні керовані бомби з GPS-наведенням – Bloomberg

Читать на русском
Пентагон офіційно не оголосив, що надсилає модифіковану версію Boeing Jdam, заявивши, що надає точні авіаційні боєприпаси в межах пакета вартістю $1,85 мільярда, оголошеного 21 грудня.
US Air Force

США постачають Україні бомбу далекого радіусу дії JDAM-ER з GPS-наведенням виробництва Boeing, яка здатна вражати цілі на відстані понад 70 км.

Про це повідомляє Bloomberg, з посиланням на офіційних представників, пов’язаних із виробництвом зброї.

«Пентагон офіційно не оголосив, що надсилає модифіковану версію Boeing Joint Direct Attack Munition (Jdam), заявивши, що надає «точні авіаційні боєприпаси» в межах пакета вартістю $1,85 мільярда, оголошеного 21 грудня», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, натомість двоє обізнаних людей підтвердили, що йдеться про бомби типу JDAM підвищеної дальності, відомі як JDAM-ER.

Bradley, Stryker & Abrams: що являє собою бронетехніка, яку Україна отримає від СШАПро те, що являють собою M2 Bradley, M1126 Stryker і M1A2 Abrams, які Україна отримає від США – в матеріалі Слово і діло

Два джерела агентства, знайомі із цим питанням, підтвердили наявність зброї. Jdam підвищеної дальності дії відомий як JDAM-ER. Вони просили не називати їхніх імен, бо подробиці не повідомляються.

Представник Пентагону Келлі Флінн заявила, що США не ідентифікуватимуть боєприпас, пославшись на оперативну безпеку. Комплекти Jdam використовуються ВПС та ВМС США та були продані більш ніж у 26 країнах.

JDAM-ER може встановлюватись на некеровані бомби вагою до 1 тонни. Після скидання бомба розкриває крила, що дозволяє пролітати до 72 км і потроїти дальність дії оригінальної зброї. Jdam підвищеної дальності був розроблений у співпраці з Королівськими ВПС Австралії.

Комплекти підвищеної дальності можуть бути використані для атаки передових російських позицій або тилових районів.

20 січня компанія Boeing отримала замовлення від ВПС на суму 40,5 млн доларів в рамках чинного контракту Jdam. Робота має бути завершена до 30 червня.

Зазначається, США та Україна розробили метод, за допомогою якого українські винищувачі радянських часів можуть програмувати та запускати JDAM-ER.

Нагадаємо, що у США розповіли подробиці питання надання Україні ATACMS та літаків F-16.

Також США розглядають надання Україні зброї, яка необхідна ЗСУ для подальшого стримування рф, навіть після перемоги на полі бою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: