США розглядають передачу Україні зброї не тільки для перемоги, а й для стримування росії – Нуланд

Читать на русском
США розглядають надання Україні зброї, яка необхідна ЗСУ для подальшого стримування рф, навіть після перемоги на полі бою.
Фото: Alex Brandon / CNP / Global Look Press

Сполучені Штати Америки не виключають можливість надання Україні не тільки тієї зброї, яка необхідна ЗСУ для перемоги на полі бою, але й тієї, що потрібна для подальшого стримування рф.

Про це повідомляє CNN, що цитує заступницю державного секретаря США Вікторію Нуланд.

«Ми розглядаємо не тільки те, що Україні знадобиться для негайної боротьби, але й також думаємо про українську армію майбутнього», – зазначила вона.

Bradley, Stryker & Abrams: що являє собою бронетехніка, яку Україна отримає від СШАПро те, що являють собою M2 Bradley, M1126 Stryker і M1A2 Abrams, які Україна отримає від США – в матеріалі Слово і діло

Дипломатка не відповіла, чи надасть найближчим часом Вашингтон Києву бойові літаки чи ракети ATACMS. Але наголосила, що такі типи озброєння можуть бути передані Україні для стримування агресора.

«Якщо ми думаємо про армію, щоб мати можливість стримати росію від повторної агресії, Україна повинна мати складну стійку ППО. Їм знадобиться набагато сильніша оборона кордонів, кращі радари та раннє попередження, аби бути впевненими, що росія не зможе вторгнутися знову», – підкреслила Нуланд.

Також вона наголосила, що поки володимир путін чи хтось, хто наслідуватиме його політику, лишатиметься при владі, Україна не може бути впевненою у дійсному закінченні війни.

Вікторія Нуланд додала, що для стримування будь-яких зазіхань путіна чи будь-кого іншого на територіальну цілісність України потрібен довгостроковий план і будівництво української армії майбутнього.

Нагадаємо, США уклали півмільярдний контракт на постачання артилерійських снарядів для України.

Раніше повідомлялося, що США не зможуть доставити в Україну танки Abrams на весняний наступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: