Путін заявив, що рф призупиняє участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння

Читать на русском
Путін заявив, що рф призупиняє участь у Договорі щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь і готова до проведення ядерних випробувань.

Росія призупиняє свою участь у Договорі щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Про це, виступаючи перед парламентом, заявив президент рф володимир путін, передають російські ЗМІ.

Путін сказав, що країни НАТО запропонували допустити інспекції на російські ядерні оборонні об'єкти відповідно до договору. «Навіть не знаю, як це назвати. Це театр абсурду якийсь. Нам відомо, що Захід причетний до спроб київського режиму завдати ударів по базах нашої стратегічної авіації», – сказав він.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

«Змушений заявити сьогодні про те, що росія призупиняє свою участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Повторюю, не виходить із договору, ні, а саме призупиняє свою участь», – заявив путін.

Для повернення в договір, сказав диктатор, росія «має зрозуміти, як враховуватиметься сукупний ударний арсенал НАТО».

Путін також заявив, що у США нібито замислюються про випробування ядерної зброї. «Якщо США проведуть випробування, то ми проведемо. Не повинно бути ілюзій, що глобальний паритет може бути зруйнований», – сказав він.

Нагадаємо, у лютому 2021-го США та росія продовжили дію Договору про обмеження стратегічного наступального озброєння до 2026 року.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, скільки боєголовок є в ядерних країнах і скільки їх розгорнуто.

Крім того, ми розібралися, в яких випадках країни можуть використовувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: