Українські військові відбили атаки росіян біля 11 населених пунктів

Читать на русском
Російські війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій у районах Невського, Бахмута, Новобахмутівки, Водяного та Мар'їнки.
PAP/EPA

Сили оборони України минулої доби відбили атаки росіян у районах населених пунктів Гряниківка та Масютівка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Васюківка, Берхівка, Бахмут, Василівка, Новобахмутівка, Водяне, Невельське та Мар’їнка на Донеччині.

Про це повідомляє Генштаб.

Російські війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках у районах Невського, Бахмута, Новобахмутівки, Водяного та Мар'їнки.

Протягом доби противник завдав 6 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснив 86 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

В ISW спрогнозували, чого можна чекати від послання путіна 21 лютогоУ виступі перед федеральними зборами рф 21 лютого путін навряд чи оголосить про щось значуще, пов'язане з війною проти України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Протягом доби ворожих обстрілів зазнали два населені пункти на Чернігівщині, п'ять – на Сумщині, а також понад 25 районів населених пунктів у Харківській області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв близько 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямі обстріляли понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах артилерійського впливу зазнали понад 30 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів.

На Херсонщині від ворожого артилерійського вогню постраждали райони понад 35 населених пунктів.

Авіація Сил оборони за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару зенітно-ракетного комплексу на вогневій позиції. Також збили три безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 2 позиції протиповітряної оборони ворога та батарею реактивних систем залпового вогню противника.

«Росія продовжує примусову паспортизацію громадян України на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Зокрема, працівникам бюджетних організацій доведено під особистий підпис розпорядження так званої російської окупаційної адміністрації Горлівки щодо необхідності набуття громадянства російської федерації. Працівники бюджетної сфери, які до 1 липня не отримають паспорти, будуть звільнені із займаних посад», – розповіли в Генштабі.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена закликає Україну не зволікати з контрнаступом.

Колишній директор ЦРУ розповів, за яких умов він буде успішним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: