СБУ повідомила про підозру муфтію мусульман Криму, який підтримав агресію рф

Читать на русском
СБУ оголосила підозру керівнику створеного агресором управління мусульман Криму та Севастополя Еміралі Аблаєву. Фігуранту загрожує покарання до 12 років ув'язнення.

СБУ оголосила підозру керівнику створеного агресором «духовного управління мусульман Криму та Севастополя» Еміралі Аблаєву.

Про це йдеться у заяві відомства, опублікованій 21 лютого.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

За даними СБУ, після початку повномасштабного вторгнення Аблаєв публічно підтримав агресію Росії проти України.

Слідство встановило, що восени минулого року він активно закликав кримськотатарське населення півострова допомагати окупаційній владі і навіть радив мешканцям приєднатися до ворожої армії.

Крім того, Аблаєв часто виступав на центральних російських телеканалах, в ефірах яких регулярно виправдовував окупацію та злочинну діяльність керівників місцевої адміністрації.

«Фігуранту повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст.436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) та ч.6 ст.111-1 (колабораційна діяльність) . Зловмиснику загрожує покарання до 12 років в'язниці», – повідомили у СБУ.

Нагадаємо, напередодні правоохоронці повідомили про підозру Оксані Марченко – дружині колишнього нардепа Віктора Медведчука, підозрюваного у державній зраді.

Раніше повідомлялося, що СБУ оголосила підозру прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: