Росіяни завезли в окупований Луганськ іранських інструкторів для «шахедів» – Генштаб

Читать на русском
Загарбники привезли в тимчасово окупований Луганськ чергову групу іранських інструкторів для ударних дронів Shahed.
armyinform.com.ua

Загарбники привезли в тимчасово окупований Луганськ чергову групу іранських інструкторів для ударних дронів Shahed.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«До тимчасово окупованого Луганська нещодавно прибула чергова команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних безпілотних літальних комплексів», – йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, щоб поповнювати втрати в живій силі, противник різними способами заманює до лав російських військ різні категорії суспільства, зокрема так званих «гастарбайтерів». Нещодавно у Волноваському районі Донецької області ЗСУ здався у полон один із таких заробітчан.

Тоді як у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області виявлено роботу додаткової вежі мобільного зв’язку, за допомогою якої російські спецслужби мають можливість прослуховувати телефонні розмови абонентів GSM операторів.

Та попри все наші військові продовжують знищувати російських окупантів. За минулу добу, 16 лютого, вони відбили атаки ворога у Херсонській, Луганській та Донецькій областях. Наразі основні зусилля загарбники зосереджують на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати визначені підрозділи у прикордонних з Україною районах. Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Попівка, Бачівськ та Партизанське Сумської області, а також Ветеринарне, Гранів, Світличне, Стрілеча і Вовчанськ Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв населені пункти Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка і Кучерівка Харківської області, Стельмахівка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Федорівка, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Курдюмівка та Озарянівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Зелене Поле і Новопіль Донецької області та Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Кам'янське Запорізької області. На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню потерпали Зміївка, Токарівка, Антонівка та Херсон.

В Генштабі додають, що авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також один – по позиції зенітно-ракетного комплексу. Тоді як підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 райони зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 позиції зенітно-ракетних комплексів, склад боєприпасів, а також ще 2 інших важливих об'єкти окупантів.

Нагадаємо, 16 лютого, пройшов черговий обмін полоненими. Додому повернулися 100 українських воїнів та один цивільний.

Раніше також повідомляли, що загарбники готують нову хвилю примусової паспортизації в тимчасово окупованому Мелітополі. Таким чином зрадники хочуть вислужитись перед своїми керівниками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: