Українські воїни завдали 16 ударів по місцях скупчення ворога та вразили позицію ЗРК – Генштаб

Читать на русском
Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українська армія завдала нових ударів по місцях зосередження живої сили та військової техніки окупантів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 20 лютого.

Так, минулої доби авіація Сил оборони 16 разів атакувала райони зосередження особового складу та техніки росіян. Крім того, на удар зазнав і зенітно-ракетний комплекс ворога на вогневій позиції.

Втрати рф: скільки окупантів та техніки знищено за останню добуВтрати окупантів за добу – 820 військових, 6 танків, 8 ББМ, 7 артилерійських систем, літак, 2 РСЗВ, 2 безпілотники.

Окупанти протягом минулої доби завдали 3 ракетних та 22 авіаційних ударів по території України, а також здійснили понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

19 лютого армія ворога обстріляла місто Гола Пристань Херсонської області з метою звинуватити та дискредитувати ЗСУ. Також для формування негативного ставлення до Сил оборони України Росія продовжує атакувати цивільні об'єкти в Каховському та Голопристанському районах Херсонської області.

«Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах», – зазначають у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Карповичі, Тимоновичі та Янжулівка Чернігівської області; Бунякіне, Атинське, Стукалівка, Іскрисківщина, Запсілля, Покровка та Травневе Сумської області, а також понад 20 районів населених пунктів у Харківській області. Серед них – Ветеринарне, Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Охрімівка, Бударки, Бологівка, Кам'янка, Тополя та Західне.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів Дворічне, Піщане, Крохмальне та Первомайське Харківської області; Стельмахівка, Майданчик, Невське, Краснопопівка, Діброва в Луганській області та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали понад 15 районів населених пунктів, зокрема, Роздолівка, Васюківка, Желєзнянське, Дубово-Василівка, Бахмут, Кліщіївка, Ступочки, Дружба, Північне та Залізне Донецької області.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Зокрема, це - Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Веселе, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка, Шахтарське та Ненудне Донецької області. Також ворог завдав авіаційних ударів у районі Олександрополя, Авдіївки, Маринки та Вугледару.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали районів 23 населені пункти, включаючи Новопіль Донецької області; Ольгівське, Білологія, Мала Токмачка, Павлівка, Новоіванівка, Кам'янське, Запорізьке, Вищетарасівка та Іллінка Запорізької області. Ворожі авіаудари зафіксовано поблизу Новополя Донецької області та Малинівки та Малої Токмачки Запорізької області.

На Херсонщині від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також понад 30 населених пунктів. Серед них – Зміївка, Берислав, Веселе, Бургунка, Іванівка, Інженерне, Херсон, Білозерка, Дніпровське, Берегове та Велетенське Херсонської області.

Нагадаємо, напередодні в ISW заявили, що окупантам не вистачає резервів для потужного наступу на Луганщині.

Раніше повідомлялося, що війська Росії вдарили по селах на Донеччині, є жертва і поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: