Окупанти мобілізують безпритульних у Маріуполі – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ продовжують завдавати ударів по районах зосередження окупантів та знищувати техніку та боєприпаси ворога. У рф спостерігаються проблеми з живою силою – доводиться мобілізувати навіть безпритульних.

Збройні сили України продовжують завдавати ударів по районах зосередження окупантів та знищувати техніку та боєприпаси ворога.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ увечері 16 лютого.

Протягом доби українська авіація 14 разів атакувала позиції окупантів, вдалося вразити один зенітно-ракетний комплекс ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вдарили по трьох районах зосередження живої сили, а також по складу боєприпасів та двом «іншим важливим об'єктах загарбників».

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

Ворог поки що не відмовляється від своїх планів, незважаючи на значні втрати в живій силі та техніці.

Минулої доби росіяни випустили територією України 36 ракет, 16 з яких були збиті нашими захисниками. Крім того, ворог завдав 12 авіаційних ударів і здійснив понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є поранені та загиблі серед цивільного населення.

У тимчасово зайнятому ворогом Маріуполі російські загарбники проводять заходи щодо «мобілізації» окремих представників суспільства.

«Тепер безпритульних, а також осіб з алкогольною чи наркотичною залежністю забирають до ворожої армії», – йдеться у заяві Генштабу.

А в Голій Пристані Херсонської області окупаційна адміністрація чинить тиск на місцеве населення щодо переоформлення майнових прав за російським законодавством. Зокрема, поширюється інформація, що громадян України, які не виконають вимог окупантів до травня цього року, будуть депортовані до Росії.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати певні підрозділи у прикордонних з Україною районах, проте його наступальні угруповання не виявлено. Протягом доби ворожі обстріли зазнали районів населених пунктів Попівка, Бачівськ та Партизанське Сумської області, а також Ветеринарне, Гранів та Вовчанськ Харківської області. Крім того, противник завдав з території РФ удару по озброєнню вертольота по населеному пункту Уди Харківської області.

Рф за останні тижні зазнала найбільших втрат від початку повномасштабного вторгнення – розвідкаЗа останні два тижні армія росії, ймовірно, зазнала найбільших втрат з часу першого тижня вторгнення в Україну.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів Дворічна та Гряниківка Харківської області; Стельмахівка, Невське та Краснопопівка в Луганській області та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку під обстріл потрапили Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультино та Курдюмівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Врем'євка та Нерем'я.

На Запорізькому напрямку вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Зелене поле Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка та Кам'янське Запорізької області.

На Херсонщині від ворожого артилерійського вогню знову постраждали Зміївка, Токарівка, Антонівка та Херсон, постраждали мирні люди.

Нагадаємо, втрати окупаційної армії з початку повномасштабного вторгнення перевищили 140 тисяч військових.

На інфографіці «Слово і справа» – найбільші одномоментні втрати росіян під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: