Скільки українців вважають Голодомор 1932-1933 років геноцидом: соціологи порівняли думки за рік

Читать на русском
Вже понад 90 відсотків опитаних українців вважають, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом.
rada.gov.ua

Понад 90% українців вважають, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом. Порівняно з минулим роком, прихильників такої позиції побільшало.

Такі результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів.

Зеленський доручив завершити будівництво другої черги музею ГолодоморуПрезидент України Володимир Зеленський доручив уряду завершити реконструкцію першої черги та будівництво другої черги Національного музею Голодомору-геноциду.

Так, 93% опитаних згодні з твердженням, що Голодомор був геноцидом, 3% не згодні та 4% не визначилися з позицією.

За останні десять років відбувся приріст у півтора рази кількості респондентів, які погоджуються з тезою про те, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу. Порівняно з минулим роком таких побільшало на 8%, повідомили соціологи.

Як зазначається, Голодомор 1932-33 років визнають геноцидом абсолютна більшість жителів як західних, центральних, так і південно-східних областей країни. Також не зафіксовано значних відхилень у вікових розподілах.

Нагадаємо, за результатами такого ж опитування у 2021 році 85% опитаних були згодні із твердженням, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом. Не згодних було 13% респондентів.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба сьогодні повідомив, що у Німеччині погодили важливу резолюцію щодо визнання Голодомору геноцидом. Її мають ухвалити наступного тижня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: