Зеленський зустрівся з королем Чарльзом – відео

Читать на русском

Володимир Зеленський зустрівся у Букінгемському палаці з королем Чарльзом ІІІ. Це перша зустріч українського президента із монархом.
Фото: PA

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 9 лютого, зустрівся у Букінгемському палаці з королем Чарльзом ІІІ.

Про це повідомляють британські ЗМІ.

Це перша зустріч Зеленського із монархом. Під час попереднього візиту до Британії восени 2020 року президент та перша леді зустрічалися з принцом Вільямом та його дружиною нині принцесою Уельською Кетрін.

«Зустрівся з Королем Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльзом ІІІ. Привітав із нещодавнім сходженням на престол і побажав миру та процвітання британському народові. Для мене честь – бути першим президентом України за всю історію українсько-британських відносин, якого вшанував своєю аудієнцією британський монарх», – написав потім Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні вранці Володимир Зеленський прибув до Великої Британії та зустрівся з прем'єр-міністром Ріші Сунаком.

Також президент виступив перед британськими парламентарями. Під час виступу він подарував спікеру Палати представників Ліндсі Хойл шолом українського пілота та заздалегідь подякував Британії за надання бойових літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: