З січня ще понад 19 тисяч українських бійців розпочнуть навчання у Британії

Читать на русском
З 1 січня 2023 року ще 19 200 українських солдатів проходитимуть навчання у Великій Британії.

З 1 січня 2023 року ще 19 200 українських солдатів проходитимуть навчання у Великій Британії.

Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко під час брифінгу у четвер, 15 грудня.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

«За 8 років війни вони навчили близько 25 тисяч наших офіцерів, перебуваючи в Україні. Наразі цю роботу перенесено до Великобританії. Наразі ми закінчуємо приблизно до Нового року близько 10 тисяч. Починаючи з 1 січня, ще 19 200 солдатів і офіцерів буде навчено на території Великої Британії», – розповів Пристайко.

За його словами, Британія проводить навчання не сама, вона залучила ще десять націй.

«Більшість із них це піхота, серед них обираються лідери з яких виростатиме сержантський корпус. Також з них підростатимуть наступні молоді командири», – сказав Прістайко.

Нагадаємо, у грудні у Великій Британії завершився останній у 2022 році етап навчання українських військових, які проводяться з середини літа інструкторами з Канади.

У жовтні розпочалася підготовка базового рівня молодших командирів Збройних сил України.

9 листопада генсек НАТО Єнс Столтенберг відвідав центр програми підготовки бійців ЗСУ у Британії та зазначив, що був вражений навичками українських солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: