США очікують, що Україна зможе розпочати контрнаступ навесні

Читать на русском
У Пентагоні очікують, що Україна розпочне контрнаступ цієї весни та вірять в успіх українських бійців.
Колаж 24 каналу

Члени Контактної групи з оборони України сповнені рішучості продовжувати підтримку України та вірять в успіх українських військових під час весняного контрнаступу.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на пресконференції за результатами засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» у Брюсселі.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

«Ми бачимо, що росія перекидає нові війська на поле бою. Що Україна хоче зараз зробити – встановити умови на полі бою, які продовжать бути на їхню користь. Ми очікуємо побачити від них наступ навесні. Тому ми з партнерами по Контактній групі посилено працюємо, щоб Україна мала потенціал у бронетехніці, щоб створити необхідний ефект на полі бою», – сказав він.

Глава Пентагону також додав, що вірить, що Україна зможе проявити ініціативу та створити вигідні для себе умови.

«Спільними зусиллями ми чітко окреслили, що маємо намір підтримувати Україну та її незалежність стільки, скільки потрібно. Ми продовжуватимемо вживати рішучих заходів», – додав він.

Озброєння для України на «Рамштайн – 9» — трансляція брифінгу ОстінаСуспільне Новини

Нагадаємо, сьогодні відбулася дев'ята зустріч у форматі «Рамштайн». За її підсумками, глава Пентагону відмовився говорити про передачу Україні винищувачів. Але зазначив, що США не будуть проти, якщо літаки для ЗСУ захочуть передати інші країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: