Стефанчук розповів, коли саме Україна розраховує на запрошення до НАТО

Читать на русском
Голова парламенту зазначив, що серед тем, які обговорюють на полях Мюнхенської конференції з безпеки, питання, пов'язані із запрошенням України до НАТО.
Слово і діло

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук висловив сподівання, що на саміті НАТО у Вільнюсі Україна отримає запрошення до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», з посиланням на його слова ефірі національного телемарафону.

«Ми очікуємо, що на Вільнюському саміті Україна отримає таке запрошення (в НАТО – ред.) і почне вже свій шлях до Альянсу», - сказав Стефанчук.

Членство в НАТО: як країни відреагували на заявку УкраїниЯкі країни-члени НАТО підтримують вступ України, хто проти і хто поки що мовчить – на інфографіці.

При цьому, голова парламенту зазначив, що серед тем, які обговорюють на полях Мюнхенської конференції з безпеки, «питання, пов'язані із запрошенням України до НАТО».

Варто зазначити, що саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня 2023 року.

Нагадаємо, вступ до НАТО підтримують рекордні 86% українців.

Раніше ми повідомляли, що у НАТО мають намір продовжити повноваження Столтенберга до 2024 року. У вересні 2023 року спливає термін повноважень чинного генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Але його мандат можуть продовжити ще рік на фоні війни в Україні.

Також стало відомо, що Україна, ЄС та НАТО проведуть першу в історії тристоронню зустріч.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: