Сайти НАТО зазнали кібератаки

Читать на русском
Деякі сайти НАТО зазнали кібератаки в неділю ввечері. До інциденту може бути причетне проросійське хакерське угруповання Killnet.
cyberdb.co

Декілька веб-сайтів НАТО зазнали кібератаки ввечері 12 лютого. Зокрема, деякий час не був доступний сайт Штабу сил спеціальних операцій НАТО.

Про це повідомляє агентство dpa.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

«Кіберексперти НАТО активно займаються інцидентом, який торкнувся деяких веб-сайтів НАТО. НАТО регулярно займається кіберинцидентами і дуже серйозно ставиться до кібербезпеки», – повідомив офіційний представник Альянсу.

За даними dpa, до інциденту може бути причетне проросійське хакерське угруповання Killnet, пов'язане з іншими недавніми атаками, у тому числі в Німеччині – тоді постраждали сайти Бундестагу, поліції та об'єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, США та Британія ввели санкції проти групи російських кібезлочинців, які причетні до створення хакерського угруповання Trickbot.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, як розподіляються атаки хакерів по країнах походження і проти кого здійснюється найбільше кіберзлочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: