У НАТО анонсували створення розвідувальної мережі на основі цивільних та військових супутників

Читать на русском
НАТО планує створити віртуальну мережу комерційних та військових супутників, яка використовуватиметься для потреб розвідки.
Фото: Reuters

Керівництво НАТО планує створити віртуальну мережу, яка об'єднає дані не лише з військових, а й із комерційних супутників.

Такими планами поділився генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє прес-служба НАТО.

НАТО: де і з якою метою здійснюються операції та місії Північноатлантичного альянсуНАТО на сьогоднішній день здійснює місію в Косові та Іраку, місію з патрулювання повітряного простору та охорони Середземного моря. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, мережа використовуватиметься для потреб розвідки. Вона дозволить покращити координацію між структурами НАТО під час проведення операцій.

«Я очікую, що вже цього тижня союзники погодяться створити нову віртуальну мережу національних та комерційних супутників. Це покращить нашу розвідку та спостереження, а також дозволить підтримувати місії та операції НАТО», – зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що кілька веб-сайтів НАТО, у тому числі сайт Штабу сил спеціальних операцій, зазнали кібератаки. За даними ЗМІ, до інциденту може бути причетне проросійське хакерське угруповання Killnet.

Раніше Столтенберг заявив, що росія вже розпочала новий наступ в Україні. Столтенберг наголосив, що Україні потрібно якнайшвидше надати все необхідне озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: