У НАТО мають намір продовжити повноваження Столтенберга до 2024 року

Читать на русском
У НАТО мають намір продовжити термін повноважень генсека Єнса Столтенберга до квітня 2024 року.

У НАТО мають намір продовжити термін повноважень генсека Єнса Столтенберга до квітня 2024 року.

Про це повідомляє Reuters.

Неназвані дипломатичні джерела повідомили, що цей крок спрямований на забезпечення стабільності військового альянсу під час війни в Україні.

Як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТОУ 2022 році країни НАТО витратить на оборону 1 трлн 189,8 млрд доларів. Як змінилися витрати кожної країни за вісім років – на інфографіці.

Очікується, що офіційне рішення буде схвалене найближчими тижнями, оскільки існує неофіційна домовленість між 30 державами-членами щодо того, що Столтенберг має залишатися на своїй посаді після завершення терміну повноважень 30 вересня 2023 року.

Зазначається, що продовження терміну його повноважень також дозволить йому головувати на 75-му ювілейному саміті організації у Вашингтоні в квітні 2024 року, а також потенційно стати президентом Світового банку, коли Девід Малпас піде у відставку приблизно в той самий час.

Рішення про те, хто обійме посаду Столтенберга після завершення терміну повноважень, ще не схвалене, але серед головних кандидатів на цю посаду є прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес та міністр оборони Британії Бен Уоллес.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що у вересні спливає термін повноважень чинного генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Але його мандат можуть продовжити ще рік на фоні війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: