Росія має намір обходити санкції водним шляхом – Bloomberg

Читать на русском
Росія збільшує тіньовий флот танкерів, щоб забезпечити транспортування нафтопродуктів в обхід санкцій.
Нафтові танкери в Чорному моріФото: Emrah Gurel / AP

Росія нарощує «тіньовий» флот танкерів для транспортування нафтопродуктів. У такий спосіб вона збирається обходити економічні санкції.

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані Kpler.

У повідомленні говориться, що росія нарощує «тіньовий» флот танкерів для забезпечення транспортування нафтопродуктів в обхід санкцій. Нещодавно було зафіксовано 311 кораблів середньої дальності, які пливли без вантажу або пункту призначення порівняно з 14 такими кораблями будь-коли до цього року.

Водночас до росії прямували всього 33 порожніх судна. Це найнижчий показник за історію спостережень.

Рух танкерів може свідчити про формування «тіньового» флоту для таємного перевезення російського палива.

Цю версію підтверджує й те, що щодня рф до Європи постачали більше 400 000 барелів дизельного палива. Очікується, що трейдери та відправники вантажу шляхи для обходу обмежень, аби зберегти більшу частину поставок на світовий ринок.

У Bloomberg зазначили, що встановити точний розмір «тіньового» флоту практично неможливо, адже відомостей про власників та приналежності більшості до Росії немає. За оцінками трейдерської компанії Trafigura, загальна кількість суден може становити 600. З них 400 – перевізники сирої нафти.

Нагадаємо, десятий, «ювілейний» пакет санкцій Європейського Союзу та США проти росії буде введений у дію до роковин агресії російських терористів проти України – до 24 лютого 2023 року.

Раніше стало відомо, що росія щодня втрачає через стелю цін на нафту.

Також повідомлялося, що ЄС може запровадити санкції проти Фонду національного добробуту росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: