Рада Євросоюзу включила обхід санкцій до списку кримінальних злочинів

Читать на русском
Рада Євросоюзу одноголосно ухвалила рішення про включення обходу санкцій до списку кримінальних злочинів.
europewatchdog.info

Рада Європейського союзу одноголосно ухвалила рішення додати порушення санкцій до списку злочинів, включених до Договору про функціонування ЄС.

Про це йдеться на сайті європейського органу.

Єврокомісія вивчає варіанти конфіскації російських активів для оплати відновлення України – PoliticoЄврокомісія вивчає правові варіанти конфіскації російських державних та приватних активів як спосіб оплати відновлення України.

«ЄС вжив низку обмежувальних заходів у контексті агресивної війни росії проти України, і вкрай важливо, щоб ці заходи виконувались у повному обсязі. В даний час держави-члени мають різні визначення того, що є порушенням обмежувальних заходів і які заходи покарання повинні застосовуватися у разі порушення. Це може призвести до різного ступеня застосування санкцій та ризику обходу цих заходів, потенційно дозволяючи особам, які перебувають під санкціями, продовжувати отримувати доступ до своїх активів та підтримувати режими, проти яких діють заходи ЄС», – йдеться на сайті Євроради.

Включення порушення обмежувальних заходів до списку «злочинів ЄС» є першим із двох кроків, спрямованих на запобігання спробам обійти або порушити санкції.

Тепер Єврокомісія представить пропозицію щодо визначення кримінальних злочинів та покарань за порушення обмежувальних заходів ЄС.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які санкції було запроваджено проти росії після повномасштабного вторгнення в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: