Директору пропагандистського каналу Russia Today ухвалили вирок в Україні

Читать на русском
За матеріалами СБУ тюремний термін отримав директор російського прокремлівського телеканалу Russia Today Антон Кузнєцов-Красовський.
фото RFE

За матеріалами СБУ тюремний термін отримав директор російського прокремлівського телеканалу Russia Today Антон Кузнєцов-Красовський, який підтримав агресію росії проти України.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 17 лютого.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

«У ході слідчо-оперативних дій зібрано обґрунтовані докази вини колишнього директора з мовлення прокремлівського телеканалу «Russia Today» Антона Кузнєцова-Красовського у злочинах проти України», – йдеться у повідомленні.

Як уточнюється, з лютого минулого року він публічно підтримував повномасштабне вторгнення росії, виправдовував злочини росіян та закликав до геноциду українського народу.

Свої «тези» російський пропагандист розповсюджував під час ефірів на «RT», а також через підконтрольні телеграм-канали.

Суд визнав Кузнєцова-Красовського винним за двома статтями ККУ:

  • ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, скоєних з використанням засобів масової інформації);

  • ч. 2 ст. 442 (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їхнього поширення або розповсюдження таких матеріалів).

Таким чином, зловмиснику призначено 5 років ув'язнення з конфіскацією майна. Це максимальний термін позбавлення волі, передбачений санкціями обох статей.

Наразі злочинець ховається від правосуддя за кордоном.

В СБУ запевнили, що знають про його місцезнаходження та проводять заходи щодо притягнення винного до відповідальності.

Нагадаємо, раніше було затримано іноземного блогера від Russia Today.

У МЗС України заявляли, що російський телеканал Russia Today має бути заборонений у всіх країнах через розпалювання геноциду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: