Російському пропагандисту Семену Пєгову повідомили про підозру

Читать на русском
Пєгов із WarGonzo отримав підозру в виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні російської агресії проти України.

Правоохоронці повідомили про підозру російському пропагандисту, відеоблогеру проєкту WarGonzo Семену Пєгову. Він виправдовує російську збройну агресію проти України, окупацію територій України, розповсюджує фейки та дезінформацію.

Про це повідомляє Нацполіція та Офіс генпрокурора.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

«Крім цього, підозрюваний є куратором кількох пропагандистських проєктів, діяльність яких спрямована на повалення конституційного ладу в Україні. Він неодноразово незаконно в'їжджав на тимчасово окуповані території України, проводив «робочі зустрічі» та брав інтерв'ю у так званих голів псевдореспублік «ЛНР/ДНР» та інших представників самопроголошеної влади», – додали у прокуратурі.

Є також докази того, що Пєгов отримував державні нагороди на найвищому політично-воєнному рівні рф, у тому числі особисто від путіна.

У Нацполіції зазначили, що аудиторія пропагандистського проєкту на різних веб-ресурсах складає близько 3 мільйонів користувачів, а кількість переглядів – понад 500 мільйонів.

Нагадаємо, у жовтні Пєгов отримав поранення внаслідок підриву на міні неподалік тимчасово окупованого Донецька.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто із проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: