«Фортеця з живих людей»: Зеленський висловився про ситуацію в Бахмуті

Читать на русском
Найскладнішою ділянкою фронту залишається Бахмутський напрямок. Воїни ЗСУ, які захищають місто, виявляють величезний героїзм та завдають окупантам великих втрат, повідомив Президент.
Фото: Офіс президента України

Найскладнішою ділянкою фронту залишається Бахмутський напрямок. Українські воїни, які захищають місто, виявляють величезний героїзм та завдають окупантам втрат.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної прес-конференції з прем'єром Швеції Ульфом Крістерссоном, який прибув до Києва.

Аналітики обґрунтували важливість оборони БахмутаВ ISW вважають, що українська оборона Бахмута призвела до значного послаблення російських військ та створить сприятливі умови для майбутнього контрнаступу.

«У Бахмуті – найскладніша ситуація з усіх, які є на території нашої держави. Це найгарячіший напрямок. Я б туди ще додав також і Вугледарський напрямок», – повідомив Президент.

Зеленський зазначив, що недарма Бахмут називають «фортецею». Оборона міста сприяє українському контрнаступу.

«На жаль, це фортеця із живих людей, жива стіна. Така дорога війна для історії нашої держави. Але разом з тим люди у нас міцні, стоять, розуміють, що вони фортеця. Завдяки їм Україна готується до деокупації всіх територій, вони виконують своє завдання і, що найголовніше – знищують сили ворога по максимуму.

Я на постійному зв'язку з усіма командувачами, від Головкому до командуючих напрямками. Розмовляв із ними. Кажуть: «Важко, але тримаємось», – додав Зеленський.

Нагадаємо, що зараз у самому Бахмуті продовжуються вуличні бої, а з 13 лютого цивільним обмежили доступ до міста.

Раніше у Донецькій ОВА розповіли, скільки жителів зараз залишається у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: