Кулеба окреслив основні пріоритети України на Мюнхенській конференції

Читать на русском
Міністр визначив три напрями, на яких буде зосереджено увагу української делегації під час конференції у Мюнхені.
Фото: МИД України

Глава МЗС Дмитро Кулеба визначив три ключові напрями, на яких буде зосереджено увагу української делегації під час проведення Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Про це міністр заявив в ефірі телемарафону у понеділок, 6 лютого.

Кулеба відповів, чи розглядається евакуація західних посольств на тлі чуток про новий наступ рфЗахідні посольства на сьогоднішній день залишаються в Києві, незважаючи на інформацію у ЗМІ про можливий наступ росії.

Кулеба зізнався, що у спілкуванні з партнерами планує торкнутися теми постачання Україні озброєння, членства нашої держави до НАТО та майбутнього росії.

«Пріоритет – це постачання далекобійних ракет і відкриття постачання бойових літаків, оскільки саме літаки є останнім типом зброї, яку потрібно розблокувати, решту позицій ми за минулий рік відкрили командними зусиллями. Також говоритимемо про членство України в НАТО і взагалі про майбутнє росії», – заявив міністр.

Міністр упевнений, що тема безпеки України буде ключовою на конференції.

«Ця конференція буде дуже важливою. На ній зберуться ключові постаті у питаннях євроатлантичної безпеки. У центрі уваги будуть теми, які безпосередньо стосуються безпеки України, Європи та світу загалом», - зазначив він.

Нагадаємо, Мюнхенська конференція з питань безпеки проходитиме з 17 по 19 лютого.

Нещодавно президент Польщі Анджей Дуда запропонував країнам НАТО розробити та підписати документ, у якому було б прописано конкретні гарантії безпеки для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: