Президент Франції нагородив Зеленського орденом Почесного легіону

Читать на русском
Еммануель Макрон нагородив Володимира Зеленського найвищою нагородою у Франції, яку президент присуджує за військові чи цивільні заслуги.
Emmanuel Macron/Twitter

Президент Франції Еммануель Макрон нагородив президента України Володимира Зеленського орденом Почесного легіону. У Франції це найвища нагорода, яку очільник держави присуджує за військові чи цивільні заслуги.

Про це Еммануель Макрон написав у себе у Twitter.

«Це данина поваги Україні та її народу. Шана тобі, дорогий Володимире, за твою мужність і самовідданість», – написав Макрон.

Під час нагородження Зеленський сказав, що цю відзнаку заслужив не він особисто, а весь український народ.

Міжнародне визнання: які премії та звання у 2022 році присудили Зеленському та народу УкраїниЯкі премії, ордени та звання цього року присудили Володимиру Зеленському та українському народу – на інфографіці.

«Для мене це забагато. Тому, як було сказано, президент присуджує цей орден усьому народу, усім українцям, усьому суспільству», – зазначив Зеленський.

Зазначимо, орден Почесного легіону – національний орден Франції, заснований з прикладу лицарських орденів Наполеоном Бонапартом 1802 року. Приналежність до ордену у Франції є найвищою відзнакою та пошаною. Крім того, це офіційне визнання особливих заслуг.

У члени ордену приймають за видатні заслуги, як військові, і громадянські. Сам прийом здійснює президент Франції, що є одночасно з цим Великим магістром ордену. Таким чином, Почесний легіон грає роль однієї з найважливіших інституцій Франції та символом республіки.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з Макроном та Шольцем.

Також Макрон прокоментував можливість постачання французьких винищувачів до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: