В енергосистемі України четвертий день поспіль немає дефіциту потужності

Читать на русском
В енергосистемі України знову нульовий дефіцит потужності, а отже відключати світло 15 лютого поки що не планують.
PMG.ua

В енергосистемі України вже четвертий день немає дефіциту потужності, і сьогодні, 15 лютого, він не прогнозується.

Про це повідомили в «Укренерго».

Енергоблок на одній з електростанцій було виведено в аварійний ремонт, але було включено в роботу один з енергоблоків на іншій електростанції. Також інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через нехарактерну для зими повінь мають багато ресурсів.

Україна відбудовуватиме енергосистему з урахуванням військових ризиків – ГалущенкоПри відновленні енергетики Україна враховуватиме всі мілітарні ризики для системи. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

Через сприятливу погоду зростає генерація із відновлюваних джерел енергії, плюс йде імпорт електроенергії зі Словаччини.

«Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. При зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка у Сумській та Житомирській областях. Виміри в Івано-Франківській та Тернопільській областях перенесені на 21 лютого. Це пов’язано зі зміною звичного режиму споживання у цих регіонах під час релігійних свят, що впливатиме на результати вимірів», – розповіли у компанії.

Однак в Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є незначні мережеві обмеження.

Нагадаємо, глава «Укренерго» констатував, що ситуація в українській енергосистемі покращилася, а навесні її збалансувати буде легше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: