Україна потребує збільшення імпорту електрики – голова Міненерго

Читать на русском
Україна потребує підтримки у вигляді імпорту електроенергії через дефіцит потужностей. Про це заявив голова Міненерго Герман Галущенко.

Через те, що частина українських ТЕС та одна АЕС тимчасово контролюються росією, в енергосистемі збільшився дефіцит. Щоб вирішити цю проблему, потрібно наростити імпорт електрики.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час саміту «Україна – ЄС».

«Майже рік українські енергетики живуть у подвійній реальності – з одного боку вони мають вчасно реагувати на пошкодження, а з іншого – балансувати енергетичну систему. Окуповані 5 наших теплових електростанцій із 14, а також найбільша в Європі атомна електростанція – Запорізька АЕС потужністю понад 6000 МВт. Атаковані близько половини об’єктів енергетичної системи України. У результаті маємо великий дефіцит електроенергії у системі», – зазначив очільник Міненерго.

Міністр наголосив, що зокрема завдяки унікальному досвіду і набору технічних рішень енергетична система України вистояла. А наступним важливим кроком має стати збільшення імпорту електроенергії.

«Зараз ми так само потребуємо підтримки імпортом електричної енергії. Прийняття рішення про збільшення імпорту електроенергії в Україну до 2 ГВт дозволить удвічі скоротити наявний дефіцит», – пояснив він.

Нагадаємо, у двох областях України 5 лютого взагалі не вимикатимуть світло.

Раніше Герман Галущенко заявляв, що Україна відбудовуватиме енергосистему з урахуванням військових ризиків.

Також стало відомо, чи вистачить ресурсів до кінця опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: