Дрони Shahed-131 могли створювати спеціально для ударів по енергооб'єктах – «Укренерго»

Читать на русском
Іранські дрони Shahed могли бути модифіковані спеціально для завдання ударів по об'єктах енергетики.
фото Вікіпедія

Іранські дрони Shahed могли бути модифіковані спеціально для завдання ударів по об'єктах енергетики. Їхня боєголовка націлена нести відразу кілька уражень.

Про це повідомляють в «Укренерго».

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

Як повідомляється, у січні цього року польова група організації Conflict Armament Research (CAR) задокументувала боєголовку іранського одноразового БПЛА Shahed-131.

«Встановлено, що боєголовка скомпонована так, щоб давати кілька ефектів при ураженні цілі. Крім основного заряду ударна частина містить вторинні заряди для нанесення додаткової шкоди об’єкту атаки. Дослідники прийшли до висновку, що такі боєголовки, можливо, були розроблені спеціально для атак на великі цілі, такі як енергетична інфраструктура. Більше того, задокументована боєголовка, ймовірно, була призначена для нанесення якомога більшої шкоди інфраструктурі у великому радіусі», – йдеться в повідомленні.

«Укренерго» повідомляє, що Conflict Armament Research - слідча організація, яка здійснює документальну фіксацію незаконних озброєнь, боєприпасів та іншого майна в зонах конфліктів, а також відстежує джерела постачання зброї. В Україні ця організація працює із 2018 року.

«Росія абсолютно свідомо намагається знищити українську енергетичну інфраструктуру, використовуючи знання своїх енергетиків для планування ударів та модифікуючи зброю, якою завдає удари. І документування таких «удосконалень» має зіграти свою роль у притягненні агресора до відповідальності», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, остання масова атака рф ракетами та дронами була 10 лютого. У Силах оборони припускають, що рф може повторити атаку 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: