Рівень споживання електрики суттєвий, але дефіциту немає – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні залишається суттєвий рівень споживання електрики, але покрити споживання вдається. Сьогодні, ймовірно, знову не буде відключень.
pexels

В енергосистемі України сьогодні, 14 лютого, знову немає дефіциту потужності. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання.

Про це повідомляє «Укренерго».

При цьому споживання сьогодні перебуває на рівні робочого дня понеділка та залишається суттєвим.

Без нових обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа – ГалущенкоЯкщо не буде нових обстрілів, навіть із урахуванням уже пошкодженої генерації, енергосистему України можна стабілізувати до літа.

«Виведено в ремонт енергоблок на одній із електростанцій. Це компенсується посиленою роботою гідроелектростанцій, які через повінь мають достатньо ресурсів. Також продовжується імпорт електроенергії зі Словаччини», – розповіли у компанії.

Хоча ліміти споживання для областей сьогодні не встановлювали, у разі зростання споживання можливі відключення електрики. В Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще діють незначні мережеві обмеження.

«Неймовірними зусиллями енергетиків вдається тримати генерацію, доставку та розподілення електроенергії на необхідному рівні, щоб забезпечувати потреби споживачів», – зазначив, у свою чергу, міністр енергетики Герман Галущенко.

З його слів, стабілізаційні відключення, пов'язані з ремонтами мереж, можливі в Одеській та Хмельницькій областях.

Нагадаємо, 10 лютого через ракетні атаки Україна тимчасово втратила 44% атомної генерації, 75% потужності ТЕС і 33% блокових ТЕЦ.

Найскладніша ситуація після ударів була у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: